Ce este un startup?

Startup reprezintă o companie, recent lansată sau cu un istoric operațional scurt, ce îşi construieşte business-ul pe baza tehnologiilor inovative și care are resurse limitate dar un potențial semnificativ de dezvoltare.

Ce presupune un startup incubator?

Startup incubator este un program investițional de lansare (seed-stage) unde antreprenorii vin cu ideile sale şi, în schimbul a unei părți din proiect, primesc bani, oficiu, mentori, susţinere şi ajutor în crearea şi lansarea companiei.

Puteţi să cumpărați idea?

Idea în sine nu ne interesează. În cadrul programului «Simpals Garage» căutăm echipe de oameni talentaţi, cu idei pe care vor să le transforme în afaceri de succes.

N-o să-mi furaţi idea?

Idea în sine nu valorează nimic. Idea se transformă în proiect numai dacă autorul se implică personal. Mai mult decât atât, idea trebuie transformată într-un careva produs, iar pentru asta este nevoie de o echipă ce îşi va dedica tot timpul și va munci cu sârguință la acest proiect.

Cum aplic?

Completaţi formularul de la pagina „Aplică!”. Mentorii examinează cererile depuse o dată pe săptămână .

De cât timp este nevoie pentru a examina cererea?

Până la 10 zile.

Ce se întâmplă dacă proiectul meu a trecut de preselecţie ?

Dacă proiectul a trecut de preselecţie, veţi fi invitat la Crash Test pentru al prezenta mentorilor şi experţilor. În cazul în care va fi evaluat pozitiv, proiectul va fi analizat de mentori, ei urmând să ia decizia în privinţa finanţării.

Ce este Crash Test?

Este ziua în care veţi face prezentarea proiectului în faţa mentorilor. O încercare uşoară înainte de o muncă mare.

De ce să nu-mi dezvolt afacerea de sine stătător?

Noi oferim nu doar bani bani, ci și «bani inteligenţi». În afară de finanţare, Dvs. primiţi ajutorul celor mai buni experţi din domeniu, oficiu şi ajutor pentru promovarea proiectului Dvs.

Ce salariu voi avea?

Noi nu dăm salariu în sensul direct al cuvântului. Finanţarea alocată va acoperi o parte din cheltuielile zilnice pentru întreţinere, însă trebuie să înţelegeţi că noi investim în lansarea şi dezvoltarea proiectelor, și nu plătim salarii. Dacă doriţi să vă angajaţi la compania «Simpals», atunci încercaţi aici.

În ce proiecte ați investit până acum?

Mai mult de 20 de proiecte din domeniul IT, care ulterior au devenit proiecte de succes, au fost finanţate în ultimii 10 ani de compania noastră. Printre acestea sunt 999.md, point.md, forum.md, play.md, drive.md. Traficul total al acestor site-uri constituie mai mult de 1 000 000 vizitatorilor unici lunar.

De ce aş avea nevoie de «Simpals Garage» dacă deja am o afacere activă?

E posibil ca Dvs. să conștientizați faptul că proiectului îi lipseşte expertiza, promovarea sau banii necesari pentru a trece la un nivel mai înalt. În acest caz aveţi nevoie de noi.

E nevoie de înregistrarea persoanei juridice?

Nu. Juriştii noştri se vor ocupa de toate actele şi vor înregistra persoana juridică.

E nevoie de business plan?

Nu, nu e nevoie. La elaborarea business-plan-ului vă vor ajuta experții noștri. Totuşi, pentru ca proiectul Dvs. să fie tratat cu seriozitate, trebuie să ştiţi exact ce vreți să faceţi, pentru cine, de câţi bani aveţi nevoie, cum şi câți bani planificaţi să câştigaţi.

Care sunt criteriile după care se decide investirea în proiect?

Viabilitatea, şansele de reuşită, echipa implicată în dezvoltarea proiectului.

Ce % luaţi de obicei ?

Pentru noi este principial ca autorul proiectului să-și păstreze partea majoritară.

Ce sumă investiți în fiecare proiect?

Până la 40 000 $.

Ce mai oferiţi în afară de bani?

Birou echipat, tehnologii şi programe software, consultanţă din partea experţilor, sfaturile mentorilor, organizarea procesului de lucru, asistență contabilă şi juridică, promovare, şi, bineînţeles, biscuiţi şi zâmbetul nostru.

O singură persoană poate să aplice?

Poate, dar va fi nevoită să-și găsească coechiperi, împreună cu care va lucra asupra proiectului incinta «garajului».

Cât durează perioada de «incubare»?

De la 3 la 6 luni, în dependență de complexitatea proiectului.

Care sunt direcțiile prioritare?

Aplicaţii pentru telefoane mobile, aplicaţii sociale, servicii de geolocație, SaaS, jocuri pentru telefoane mobil, comerțul electronic, tehnologii de căutare și altele.

Dacă cererea mea a fost refuzată?

În acest caz, veți primi o scrisoare cu explicaţia succintă a refuzului.